Dr. Kovács H. Gyula Budapesti Ügyvédi Iroda

Családjog & válóperek

Gyermektartásdíj megállapítása, gyermek elhelyezési perek

Házasság felbontása, apaság megállapítása, kapcsolattartás

Házassági vagyonjogi szerződés elkészítése, vagyonmegosztás

Napjainkban többen fordulnak családjogi ügyvédhez még a házasság megkötése előtt, vagy azt követően házassági vagyonjogi szerződés kötése miatt. Sajnos egyre több házasság végződik válással, és a házasság felbontása miatt kialakult kontradiktórius helyzet rendezését célszerű ügyvédre bízni.

A leggyakoribb ügytípusok az alábbiak, amelyben ügyfeleinket segíteni tudjuk:

Gyermek elhelyezési perek

Kapcsolattartás

Apaság megállapítása

Gyermektartásdíj megállapítása, érvényesítése

Élettársi életközösség, vagy házasság felbontása

Házassági vagyonjogi szerződés elkészítése, vagyonmegosztás

Egy esetleges konzultáció keretében  átbeszéljük az ügyfelekkel az üggyel kapcsolatos részleteket, megválaszoljuk a felmerülő kérdéseket és megoldást találunk a jogi problémára, és tájékoztatjuk ügyfelünket a leghatékonyabb perstratégia kialakításáról.

A családjogi ügyek ellátása során az az alapvető cél, hogy minden esetben a peren kívüli megállapodást segítsük elő.

Bármely típusú ügyben, így a családjogi eseteknél is a jogi tanácsadás vagy konzultáció célja az, hogy teljes körű és pontos felvilágosítást nyújtson. Egy laikus számára a törvény értelmezése sok esetben igen bonyolult és nehézkes, és nem könnyű eligazodni a jogszabályok útvesztőjében, ezért ezt célszerű jogi szakemberre bízni, azaz ügyvédre.

Az ügyfelek számára nagy segítség lehet az adott területet ismerő szakember, aki a jogi problémák, bonyolult jogi ügyletek kapcsán segít megtalálni a legjobb megoldásokat elsősorban egyezség útján, vagy szükség esetén peres eljárás keretében.

Családjog és válóper
Ha a válás megegyezés nélkül zajlik (tényállásos bontás), akkor maga a helyzet lelkileg és anyagilag is megviseli mindkét felet. Ebben a nehéz és ismeretlen élethelyzetben számos fontos kérdésben lehet szükség szakszerű és teljeskörű ügyvédi tanácsadásra. A teljesség igénye nélkül csak pár példa, hogy a tanácsadás mely területeket fedheti le:

A válás előzményeinek feltárása, vagyonjogi, családjogi helyzet feltárása

Az élettársi közösség időpontjának (kezdetének és a végének) megállapítása, mivel az időtartamnak nagy jelentősége van vagyonjogi szempontból

Lehetőségek feltárása egyezség kötésére

Egyezség hiányában perstratégia kialakítása

Mikortól számítható a házastársi vagyonközösség

Házastársi közös vagyon/ különvagyon tisztázása

Egy családjogi ügyvéd az ügyfél részére teljeskörű jogi tanácsot nyújt, és ismerteti a vonatkozó jogszabályokat. A megbízással összefüggésben vállalja a szükséges iratok teljeskörű megszerkesztését:

Megszerkeszti, előkészíti a felek közös megegyezését szolgáló megállapodást, valamint ügyvédi ellenjegyzéssel látja el, elkészíti a szükséges dokumentumokat a válókeresethez, megszerkeszti, és ügyvédi ellenjegyzéssel látja el az élettársi vagyonjogi szerződést.

A családi jogállással összefüggő (például örökbefogadás, apasági vélelem, lemondó nyilatkozat) okirat szerkesztését végzi, ügyvédi képviseletet lát el. Megbízás alapján teljes ügyvédi képviseletet lát el a bíróságok és egyéb más hatóságok előtt.

Egy családjogi ügyvéd az ügyfél részére teljes körű jogi tanácsot nyújt, és ismerteti a vonatkozó jogszabályokat. A megbízással összefüggésben vállalja a szükséges iratok teljes körű megszerkesztését:

  • Megszerkeszti, előkészíti a felek közös megegyezését szolgáló megállapodást, valamint ügyvédi ellenjegyzéssel látja el.
  • Elkészíti a szükséges dokumentumokat a válókeresethez.
  • Megszerkeszti, és ügyvédi ellenjegyzéssel látja el az élettársi vagyonjogi szerződést.
Vegyes praxisú jogi képviselet

Dr. Kovács Gyula ügyvéd

Vegyes praxisú ügyvédi iroda mely jogi képviselet nyújt magánszemélyeknek, Üzleti vállalkozásoknak és Társasságoknak, magyar angol és francia nyelven.

Kapcsolatfelvétel