Dr. Kovács H. Gyula Budapesti Ügyvédi Iroda

Rólunk

Rólam - Kovács Gyula ügyvéd

Iroda alapítója

Dr. Kovács Gyula ügyvéd

Partner a jogi ügyekben.

Dr. Kovács Gyula ügyvéd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte jogi tanulmányait, illetve szerzett okleveles jogász végzettséget.

Közreműködők

Dr. Kaltenecker Dániel ügyvéd

közbeszerzési jogi specialista PDF

Dr. Horváth Katalin ügyvéd

adatbiztonsági és adatvédelmi szakjogász
GDPR specialista

Dr. Gerván Dániel ügyvéd

munkajogi szakjogász

Dr. Losonczi Erika

orvos

Teglár Ferenc

könyvvizsgáló, könyvszakértő

Szakterülete

Szakmai tudás

Dr. Kovács Gyula

ügyvéd elsősorban büntetőjogi eljárásokban lát el védői feladatokat, továbbá polgárjogi területen peres eljárásokban, családjogi (válóperes) peres eljárásokban képvisel személyeket

Két idegennyelven

Dr. Kovács Gyula ügyvéd angol és francia nyelven folyékonyan beszél, ideértve mindkét idegen nyelven a jogi és gazdasági szaknyelvet is.

Kiemelt szakterülete

Kiemelt szaktestületeink közé tartozik a büntetőjog, a polgári peres eljárások, az adóhatósági (NAV) peres és nemperes eljárások joga.

Szakdolgozati témáját a büntetőjog területén írta a csődbűncselekmények témakörében, különös tekintettel a csődbűntett magyarországi helyzetét elemezve, az angol és a francia csődjogi rendszert áttekintve.

Szakmai tapasztalat

Jogi tapasztalatát egy közel harminc éves múlttal bíró, vegyes praxissal rendelkező budapesti ügyvédi irodában szerezte, ahol fő tevékenységi köre a büntetőjogra terjedt ki, külön kiemelve a vagyon elleni erőszakos bűncselekményeket (rablás, kifosztás), a vagyon elleni bűncselekményeket, a költségvetést károsító bűncselekményeket (költségvetési csalás), az élet, a testi épség és az egészség elleni bűncselekményeket (emberölés, testi sértés), a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, a sikkasztás, csalás, pénzmosás, valamint ittas vezetés, továbbá a gazdálkodás rendjét sértő bűncselekményeket.

Emellett széles körű tapasztalatot szerzett a kártérítési jog területén, az orvosi műhibaperekkel kapcsolatos polgári peres eljárásokban, továbbá ingatlanjogi tanácsadásban közreműködött külföldi ügyfelek részére, valamint társasági jogi tanácsadást folytatott nemzetközi kliensek részére.

Vegyes praxisú ügyvédi iroda
Dr. Kovács Gyula ügyvéd elsősorban büntetőjogi eljárásokban lát el védői feladatokat. Polgárjogi területen polgári peres eljárásokban, családjogi (válóperes) ügyekben végez jogi képviseletet.
Dr. Kovács Gyula ügyvéd angol és francia nyelven folyékonyan beszél, ideértve mindkét idegen nyelven a jogi és gazdasági szaknyelvet is.
Vegyes praxisú jogi képviselet

Dr. Kovács Gyula ügyvéd

Vegyes praxisú ügyvédi iroda mely jogi képviselet nyújt magánszemélyeknek, Üzleti vállalkozásoknak és Társasságoknak, magyar angol és francia nyelven.
Tanácsadás

Jogi tanácsadás magánszemélyek, üzleti vállalkozások és társaságok számára

Tanácsadásért forduljon hozzánk bizalommal!

Kapcsolatfelvétel